Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Belia dan Sukan Gred S19

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Belia dan Sukan Gred S19

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 bagi mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Belia dan Sukan (Semenanjung). Peperiksaan Online tersebut akan diadakan pada 6 Ogos 2021 bermula jam 10:00 pagi hingga 11:00 pagi.


Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 pada pautan di bawah:

Semakan


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudian hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Bagi Peperiksaan Online PSEE Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 anda boleh gunakan rujukan ini. Sesuai untuk sesi PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM (PSEE) untuk exam Kerajaan Pusat dan Negeri untuk tahun 2021

Untuk peperiksaan khas PSIKOMETRIK, rujukan ini TIDAK SESUAI. Sekiranya dipanggil ke sesi Psikometrik, anda boleh gunakan rujukan khas melalui link RUJUKAN PSIKOMETRIK (klik sini).

Nak Guna Rujukan Apa Pembantu Belia dan Sukan Gred S19?

Untuk kebanyakan perjawatan terutamanya Gred 29 & 41 Tim Infokerjaya sediakan rujukan khusus jawatan. Tetapi untuk jawatan yang tak pernah ada exam online sebelum ini, anda boleh gunakan rujukan SPESIFIK SEKSYEN ini.

Untuk Rujukan Pembantu Belia dan Sukan Gred S19 ini sesuai menggunakan rujukan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S29 kerana ia sudah disesuaikan untuk S19.

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Belia dan Sukan Gred S19

Preview Copy


tempahan

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19
Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Belia dan Sukan Gred S19"