Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 di Jabatan Kebajikan Masyarakat Dan Kementerian Pembangunan Luar Bandar serta Di Pelbagai Kementerian/Jabatan (Semenanjung). Peperiksaan Online ini akan diadakan pada 09 Jun 2021 bermula jam 10:00 pagi - 11:00 pagi.

(DITANGGUHKAN)

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), akan pada pautan di bawah:

Semakan


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudian hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Nak Guna RUJUKAN APA untuk Peperiksaan Online Pembantu Pembangunan Masyarakat S19 ini?

Untuk kebanyakan perjawatan terutamanya Gred 29 & 41 Tim Infokerjaya sediakan rujukan khusus jawatan. InsyaAllah kami akan keluarkan Rujukan, Contoh Soalan dan latih tubi Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19.

rujukan CoRujukan Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Tarikh keluarnya rujukan tersebut akan kami war-warkan dalam group telegram kami, anda boleh sertai kami dengan mengelik button di bawah :

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pembangunan Masyarakat Gred S19"