Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget Atas Posting

Rujukan dan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Disember 2020

Rujukan dan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Disember 2020


Tahniah dipanggil menduduki Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) - Ujian Psikometrik bulan ini. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malasysia (SPA)telah mengeluarkan penjadualan Peperiksaan, antara Peperiksaan Online PSEE Ujian Psikometrik dalam bulan Disember ini adalah seperti berikut:

(Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia)
[Tarikh Peperiksaan : 9 Disember 2020]

(Kementerian Kerja Raya Malaysia)
[Tarikh Peperiksaan : 8 Disember 2020]

(Jabatan Perancang Bandar dan Desa)
[Tarikh Peperiksaan : 9 Disember 2020]

(Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM))
[Tarikh Peperiksaan : 18 Disember 2020]

(Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
[Tarikh Peperiksaan : 18 Disember 2020]

(Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia)
[Tarikh Peperiksaan : 16 Disember 2020]

(Kementerian Kesihatan Malaysia)
[Tarikh Peperiksaan : 16 Disember 2020]

(Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia)
[Tarikh Peperiksaan : 16 Disember 2020]

Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini, diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi kini dalam skop yang lebih terarah.

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.

Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Tim Infokerjaya dah bantu calon sejak tahun 2008/09. Kita ada pengalaman ini dan pengalaman bagaimana untuk calon lulus ada dalam pengetahuan pengalaman ini.

Ribuan calon dah lulus dan kini masa untuk anda pula! Rujukan PSIKOMETRIK ini khusus untuk ujian tahun ini dan khusus untuk anda.

Rujukan dan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Disember 2020


Apa yang anda dapat dengan ebook Ujian Psikometrik Edisi Disember 2020:
  • Faham dengan jelas apa yang dinilai dalam Ujian Psikometrik 2019 ini.
  • Jimat masa anda. Calon lain tak tahu nak study apa tapi anda dah tahu!.
  • Contoh Soalan & Jawapan untuk mudah kefahaman anda tentang ujian ini.
  • Nota ringkas untuk penilaian Matematik. Ada Psikometrik yang ada soalan Matematik tau!.
Preview Copy Rujukan Psikometrik 2020


DAPATKANNYA PADA PAUTAN DI BAWAH:


Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Post a Comment for "Rujukan dan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Disember 2020"