Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Rujukan Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19

Rujukan Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi temuduga jawatan Pembantu Pemuliharaan Gred S19 (Semenanjung) bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Arkib Negara Malaysia. Temuduga tersebut akan berlangsung pada 11 November 2020 - 18 November 2020 di (Pusat Temu Duga Alor Setar, Melaka, Putrajaya, Johor Bharu, Kuching, Sibu Dan Miri Sahaja).

Bagi Pusat Temu Duga Kota Kinabalu, Sabah (Secara bersemuka)
(Semenanjung)
(Jabatan Arkib Negara Malaysia )
[ Tarikh Temu Duga: 17 November 2020 - 18 November 2020]
(Urusan temu duga di Pusat Temu Duga Sandakan dan Tawau akan dilaksanakan secara atas talian (maya). Surat panggilan temu duga akan dihantar ke alamat e-mel calon seperti yang didaftarkan dalam Borang SPA9).

Tahniah diucapkan kepada anda calon SPA yang telah lulus Ujian Psikometrik sebelum ini dan Tahniah juga bakal menduduki temuduga bagi Pembantu Pemuliharaan Gred S19. Jadinya persoalan bagaimana persediaan anda untuk menduduki Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19 ini? Sudah pastinya di kalangan calon sedang mencari-cari bahan rujukan atau nota untuk Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19.

Teknik Menjawab Soalan Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19

 • Bagaimana untuk menjawab soalan-soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. Jika anda tidak tahu teknik ini, bahaya menanti anda...
 • Apa dia soalan yang berbentuk menguji "communication skill"? Inilah soalan yang akan akan menguji kemampuan, kekreatifan, keyakinan, kebolehkerjasamaan, kematangan dan kebolehan anda.
 • Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Walaupun ianya sukar, anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.
 • Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud ke-professionalan anda dalam melakukan kerja. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya.

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19

 1. Sila perkenalkan diri anda dan latar belakang?
 2. Sebelum ini kerja sebagai apa?
 3. Jika Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
 4. Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
 5. Kenapa pilih Pembantu Pemuliharaan Gred S19?
 6. Apa yang anda tahu tentang Pembantu Pemuliharaan Gred S19?
 7. Sebut tugas-tugas Pembantu Pemuliharaan Gred S19?
 8. Boleh terangkan isu semasa terkini di dalam negara.
 9. Apakah Kelemahan Terbesar Anda?
 10. Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
 11. Apa Kelebihan Anda Berbanding Calon Lain?
 12. Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
 13. Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
Nota : Inilah antara contoh soalan-soalan temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19 yang boleh dijadikan panduan buat calon SPA. Ingat ini hanyalah contoh sahaja bukan soalan bocor.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah

 • Anda masih lagi rungsing memikirkan soalan temu duga? Usah risau! Dengan bantuan ebook ini anda dapat meneliti soalan dan jawapan yang kami sediakan untuk bantu persediaan anda.
 • 46 Soalan berkenaan Pengenalan Diri. Soalan-soalan jenis ini merupakan soalan panel temuduga bertanya untuk mengenali diri anda dengan lebih dekat lagi. Perkenalkan diri anda kepada mereka dengan lebih efektif.
 • Anda risau tentang soalan tentang pengalaman anda? Kami sediakan 17 Soalan tentang Kelayakan dan Pengalaman untuk rujukan anda sebelum hari temu duga tiba. Jadi, buangkan rasa risau anda jauh-jauh.
 • Dalam temuduga kerja kerajaan, anda mesti tahu skop jawatan yang anda pohon. 45 Soalan tentang Info Jawatan memadai untuk rujukan anda.
 • Dan banyak lagi soalan-soalan tentang Penyelesaian Masalah, Kenegaraan, Isu Semasa, Integriti dan Akhlak dan soalan-soalan berdasarkan Psikologi. Ya...himpunan soalan ini bakal mengurangkan kerisauan anda. Hadir ke temu duga dengan lebih tenang dan bersedia.
Ya sebelum anda mendapatkannya anda boleh lihat preview copy ebook Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah untuk melihat apa yang anda akan dapat di bawah ini dan pastinya berbaloi untuk anda....

Rujukan Temuduga Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

Preview Copy


Untuk pengetahuan anda, rujukan temu duga kerja kerajaan ini digubal daripada pihak profesional yang dikenali sebagai Tim Infokerjaya yang telah membantu puluhan ribu calon SPA sejak tahun 2008 lagi hingga kini. 

Rujukan Temuduga Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S41

Bagaimana nak dapatkan rujukan temu duga kerja kerajaan ini?

SILA KLIK BUTTON DI BAWAH:


lulus temuduga

Anda juga boleh sertai kami di Telegram kami untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut

join telegram

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Rujukan Temuduga Pembantu Pemuliharaan Gred S19"