Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Bomba Gred KB29

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Bomba Gred KB29

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi Penolong Penguasa Bomba Gred KB29 bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia. Peperiksaan Online ini akan diadakan pada 19 November 2020 bermula jam 10:00 Pagi hingga 11:40 Pagi.

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), akan pada pautan di bawah:

Semakan


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Penolong Penguasa Bomba Gred KB29 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik nanti.

Kemudian hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Bagi Peperiksaan Online PSEE Penolong Penguasa Bomba Gred KB29 anda boleh gunakan rujukan ini. Sesuai untuk sesi PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM (PSEE) untuk exam Kerajaan Pusat dan Negeri untuk tahun 2020

Untuk peperiksaan khas PSIKOMETRIK, rujukan ini TIDAK SESUAI. Sekiranya dipanggil ke sesi Psikometrik, anda boleh gunakan rujukan khas melalui link RUJUKAN PSIKOMETRIK (klik sini).

Nak Guna RUJUKAN APA Penolong Penguasa Bomba Gred KB29 ini?

Untuk kebanyakan perjawatan terutamanya Gred 29 & 41 Tim Infokerjaya sediakan rujukan khusus jawatan. Tetapi untuk jawatan yang tak pernah ada exam online sebelum ini, InysaAllah kami akan keluarkan rujukan khas untuk peperiksaan ini.

Rujukan ini adalah rujukan pantas bersama nota khusus dan contoh soalan untuk anda faham bagaimana soalan ditanya setiap seksyen.

Rujuk semula panggilan exam online anda. Lihat apa Seksyen penilaian yang ada untuk panggilan anda. Mungkin hanya Seksyen A dan B sahaja. Ada juga jawatan yang ada penilaian Seksyen C.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Bomba Gred KB29

Jualan akan dibuka pada 15 November 2020 jam 10.00 pagi hingga 18 November 2020 jam 11.59 malam.

Untuk mendapatkannya sila klik pautan di bawah :


Preview Copy Penguasa Bomba

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Bomba Gred KB29"