Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19 (Semenanjung/Sabah/Sarawak) bagi mengisi kekosongan jawatan di Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Peperiksaan Online ini akan diadakan pada 7 April 2021 bermula jam 10:00 Pagi hingga 11:00 Pagi.

Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), akan pada pautan di bawah:

Semakan


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudian hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Untuk peperiksaan khas PSIKOMETRIK, rujukan ini TIDAK SESUAI. Sekiranya dipanggil ke sesi Psikometrik, anda boleh gunakan rujukan khas melalui link RUJUKAN PSIKOMETRIK (klik sini).

Nak Guna RUJUKAN APA untuk Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19 ini?


Pembantu Pertahanan awam kp19

Ya inilah rujukannya, merupakan rujukan pantas dengan nota khusus dan contoh soalan untuk anda faham bagaimana soalan ditanya setiap seksyen.

Rujuk semula panggilan exam online anda. Lihat apa Seksyen penilaian yang ada untuk panggilan anda. Untuk Exam ini ia mengandungi dua bahagian iaitu :

1. Bahagian A : Daya Menyelesaikan Masalah (10:00 pagi hingga 10:25 pagi).
2. Bahadian B : Kefahaman Bahasa Inggeris (10:40 pagi hingga 11:00 pagi).

Anda boleh dapat Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP 19 di sini.

Rujukan pembantu pertahanan awam kp19

Sila tinggalkan nama dan emel anda di bawah:

Subscribe

* indicates required
atau terus ke link di bawah :


Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online PSEE Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19"