Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Sains Gred C29

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Sains Gred C29

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Penolong Pegawai Sains Gred C29 (Agensi Nuklear Malaysia) bagi mengisi kekosongan jawatan di Agensi Nuklear Malaysia. Peperiksaan Online tersebut akan diadakan pada 14 Ogos 2020 bermula jam 10.00 pagi hingga11.00 pagi.

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), Penolong Pegawai Sains Gred C29 pada pautan di bawah:

Semakan


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pegawai Sains Gred C29 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudian hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Bagi Peperiksaan Online PSEE Pegawai Sains Gred C29 anda boleh gunakan rujukan ini. Sesuai untuk sesi PEPERIKSAAN ONLINE MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM (PPSE) untuk exam Kerajaan Pusat dan Negeri untuk tahun 2020

Untuk peperiksaan khas PSIKOMETRIK, rujukan ini TIDAK SESUAI. Sekiranya dipanggil ke sesi Psikometrik, anda boleh gunakan rujukan khas melalui link RUJUKAN PSIKOMETRIK (klik sini).

Nak Guna RUJUKAN APA tahun 2020?

Untuk kebanyakan perjawatan terutamanya Gred 29 & 41 Tim Infokerjaya sediakan rujukan khusus jawatan. Tetapi untuk jawatan yang tak pernah ada exam online sebelum ini, anda boleh gunakan rujukan SPESIFIK SEKSYEN ini.

Rujukan ini adalah rujukan pantas tanpa nota khusus. Ianya lebih kepada contoh soalan untuk anda faham bagaimana soalan ditanya setiap seksyen.

Rujuk semula panggilan exam online anda. Lihat apa Seksyen penilaian yang ada untuk panggilan anda. Mungkin hanya Seksyen A dan B sahaja. Ada juga jawatan yang ada penilaian Seksyen C.

Untuk jawatan Pegawai Sains Gred C29 peperiksaan online ini ada dua seksyen iaitu Daya Menyelesaikan Masalah dan Kefahaman Bahasa Inggeris.

Ini Rujukan SPESIFIK SEKSYEN tahun 2020


Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Sains Gred C29

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Sains Gred C29"