Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Rujukan Temuduga Latihan Jururawat

rujukan temuduga


Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi temuduga jawatan Latihan Jururawat bagi mengisi kekosongan daripada Jururawat Masyarakat (PSL) jawatan di Kementerian Kesihatan Malaysia. Temuduga tersebut akan berlangsung pada 20 Julai 2020 - 24 Julai 2020.

Tahniah diucapkan kepada anda calon SPA yang telah lulus Ujian Psikometrik sebelum ini dan Tahniah juga bakal menduduki temuduga bagi Latihan Jururawat. Jadinya persoalan bagaimana persediaan anda untuk menduduki Temuduga Latihan Jururawat ini? Sudah pastinya di kalangan calon sedang mencari-cari bahan rujukan atau nota untuk Temuduga Latihan Jururawat.

Teknik Menjawab Soalan Temuduga

 • Bagaimana untuk menjawab soalan-soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. Jika anda tidak tahu teknik ini, bahaya menanti anda...
 • Apa dia soalan yang berbentuk menguji "communication skill"? Inilah soalan yang akan akan menguji kemampuan, kekreatifan, keyakinan, kebolehkerjasamaan, kematangan dan kebolehan anda.
 • Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Walaupun ianya sukar, anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.
 • Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud ke-professionalan anda dalam melakukan kerja. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya.

Contoh Soalan Temuduga Latihan Jururawat

 1. Sila perkenalkan diri anda dan latar belakang?
 2. Sebelum ini kerja sebagai apa?
 3. Jika Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
 4. Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
 5. Kenapa pilih Latihan Jururawat?
 6. Apa yang anda tahu tentang Latihan Jururawat?
 7. Sebut tugas-tugas Latihan Jururawat?
 8. Boleh terangkan isu semasa terkini di dalam negara.
 9. Apakah Kelemahan Terbesar Anda?
 10. Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
 11. Apa Kelebihan Anda Berbanding Calon Lain?
 12. Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
 13. Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
Nota : Inilah antara contoh soalan-soalan temuduga Latihan Jururawat yang boleh dijadikan panduan buat calon SPA. Ingat ini hanyalah contoh sahaja bukan soalan bocor.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah

 • Anda masih lagi rungsing memikirkan soalan temu duga? Usah risau! Dengan bantuan ebook ini anda dapat meneliti soalan dan jawapan yang kami sediakan untuk bantu persediaan anda.
 • 46 Soalan berkenaan Pengenalan Diri. Soalan-soalan jenis ini merupakan soalan panel temuduga bertanya untuk mengenali diri anda dengan lebih dekat lagi. Perkenalkan diri anda kepada mereka dengan lebih efektif.
 • Anda risau tentang soalan tentang pengalaman anda? Kami sediakan 17 Soalan tentang Kelayakan dan Pengalaman untuk rujukan anda sebelum hari temu duga tiba. Jadi, buangkan rasa risau anda jauh-jauh.
 • Dalam temuduga kerja kerajaan, anda mesti tahu skop jawatan yang anda pohon. 45 Soalan tentang Info Jawatan memadai untuk rujukan anda.
 • Dan banyak lagi soalan-soalan tentang Penyelesaian Masalah, Kenegaraan, Isu Semasa, Integriti dan Akhlak dan soalan-soalan berdasarkan Psikologi. Ya...himpunan soalan ini bakal mengurangkan kerisauan anda. Hadir ke temu duga dengan lebih tenang dan bersedia.
Ebook ini adalah rujukan yang digunakan dan telah membantu calon-calon temuduga separa perubatan sebelum ini. Jika anda cari rujukan ini di kedai buku atau di laman-laman web yang lain, dukacita dimaklumkan... anda tak akan jumpa. Ianya EKSKLUSIF edaran Tim Infokerjaya HANYA UNTUK pembeli pakej rujukan peperiksaan online yang lalu sahaja.

Rujukan Temuduga Latihan Jururawat


Untuk anda, kami buka juga jualan ini untuk beri manfaat penuh kepada anda. Apa yang penting adalah anda hadir ke sesi temuduga nanti dengan penuh keyakinan dan persediaan. 

Ambil peluang ini dan jangan sia-siakan panggilan temuduga anda. Kemungkinan anda tidak dipanggil lagi selepas ini? Jadi berikan yang terbaik untuk temuduga kali ini. Rujukan ini disusun dengan pengalaman dan perkongsian calon-calon sebenar sebelum ini. 

Jadi anda bakal mendapat satu rujukan yang tepat disertakan dengan contoh soalan untuk persediaan anda Jadi komponen Simulasi Temuduga ini anda boleh gunakan untuk persediaan temuduga anda tahun ini untuk semua jawatan dalam SKIM SEPARA PERUBATAN oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Bagaimana nak dapatkan Rujukan Temuduga Latihan Jururawat ini?

SILA KLIK BUTTON DI BAWAH:Anda juga boleh sertai kami di Telegram kami untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut

join telegram
Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Rujukan Temuduga Latihan Jururawat"