Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Perikanan Gred G19

psee

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Pembantu Perikanan Gred G19 bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Perikan Malaysia. Peperiksaan Online tersebut akan diadakan pada 16 Julai 2020 bermula jam 10.00 pagi hingga11.00 pagi.

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), Pembantu Perikanan Gred G19 mengisi kekosomgan di Jabatan Imigresen Malaysia pada pautan di bawah:


Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Perikanan Gred G19 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudia hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Format Peperiksaan Online ini Ada dua seksyen iaitu:

Seksyen A: Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris

Untuk mendapatkan rujukan dan juga contoh soalah Peperiksaan Online Pembantu Perikanan Gred G19 ini sila klik pautan di bawah:


Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Perikanan Gred G19"