Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Imigresen Gred KP19

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Imigresen Gred KP19


Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) bagi jawatan Pegawai Imigresen Gred KP19 bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Imigresen Malaysia. Peperiksaan Online tersebut akan berlangsung pada Jumaat 20 Mac 2020 bermula jam 10.00 pagi hinggan 11.00 pagi.

Untuk itu anda boleh membuat semakan Peperiksaan Online memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE), Pegawai Imigresen Gred KP19 bagi mengisi kekosomgan di Jabatan Imigresen Malaysia pada pautan di bawah:

Calon-calon yang lulus Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) Pegawai Imigresen Gred KP19 sahaja akan dipanggil ke Ujian Psikometrik.

Kemudia hanya calon-calon yang lulus Ujian Psikometrik sahaja akan dipanggil ke Ujian Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan.

dipanggil peperiksaan online

Tahniah!!! jika anda terpilih.... tapi bersediakah anda untuk menghadapi peperiksaan online tersebut. Pasti anda buntu untuk mencari rujukan ataupun panduan apatah lagi contoh soalan peperiksaan online.

Usah risau kami sedia membantu anda untuk menghadapi peperiksaan ini, telah beribu kami bantu sejak tahun 2009 lagi hingga kini. Lihat sahaja blog ini semua panduan, rujukan dan contoh soalan peperiksaan online kami sediakan untuk anda.

Sebelum itu anda perlu meninggalkan nama dan emel anda di bawah atau join telegram kami di bawah. Jadilah yang pertama untuk mendapatkan rujukan peperiksaan online Pegawai Pegawai Imigresen Gred KP19.

Format Peperiksaan Online ini Ada dua seksyen iaitu:

  • Seksyen A: Daya Menyelesaikan Masalah
  • Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris
Untuk mendapatkan rujukan dan juga contoh soalah Peperiksaan Online Pegawai Imigresen Gred KP19 ini sila tinggalkan nama dan emel anda di bawah.

Bila Jualan di Buka?

  • Jualan akan dibuka pada Isnin 16 Mac 2020 (10.00 pagi).
  • Jualan akan ditutup pada Khamis 19 Mac 2020 (11.59 malam).
DAPATKAN DI SINI UNTUK MENDAPATKANNYA NANTI
Soalan Peperiksaan Online Pegawai Imigresen Gred KP19Preview ebook akan di siarkan di sini nanti.


Jadilah yang pertama untuk mendapatkannya....

Sila Tinggalkan Nama dan Emel Anda di Sini...

* Perlu diisi


 join telegram
Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Imigresen Gred KP19"