Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Jawatan Setiausaha Pejabat Gred N29

jawatan kosong

Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Setiausaha Pejabat? bersesuai dengan kelayakan yang anda ada. Anda boleh mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui Portal Rasmi SPA iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Setiausaha Pejabat boleh ini dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Setiausaha Pejabat Gred N29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Setiausaha Pejabat Gred N29

Permohonan dan pengambilan jawatan Setiausaha Pejabat Gred N29 telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Setiausaha Pejabat Gred N29 Maklumat bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Setiausaha Pejabat Gred N29

Kem/Jab: Pelbagai Kementerian/Jabatan, Pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan, Melaka, Pulau Pinang dan Perlis

Jadual Gaji: Minimum RM1,493.00, maksimum RM5,672.00 dan kadar kenaikan gaji tahuan adalah sebanyak RM145.00.

Syarat Lantikan:

  1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
  2. warganegara Malaysia;
  3. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
    1. Diploma Sains Kesetiausahaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
    2. Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95)

Syarat Bahasa Melayu:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Deskripsi Tugas :


Bertanggungjawab untuk memastikan urusan harian di pejabat Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) berjalan lancar dan memberi perkhidmatan kesetiausahaan seperti menaip, menyediakan surat-menyurat, laporan dan pengurusan fail. Di samping itu, memastikan semua keperluan rasmi Hakim Mahkamah Atasan/ pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi/ pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional (yang memenuhi kelayakan) dikendalikan secara cekap dan berkualiti tinggi serta mengawal selia jadual kerja supaya teratur.

Cara Memohon Jawatan:

Jawatan Setiasausaha Pejabat Gred N29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Sumber: SPA

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Jawatan Setiausaha Pejabat Gred N29"