Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Jawatan Penolong Pegawai Pertanian Gred G29

jawatan kosong

Anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam sebagai Penolong Pegawai Pertanian? bersesuai dengan kelayakan yang anda ada. Anda boleh mohon kerja kerajaan dan buat permohonan melalui Portal Rasmi SPA iaitu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Permohonan jawatan kosong Setiausaha Pejabat boleh ini dibuat secara online di laman web rasmi SPA. Ketahui apa syarat kelayakan, tugas dan gaji Penolong Pegawai Pertanian Gred G29.

Gaji, Kelayakan & Tugas Penolong Pegawai Pertanian Gred G29

Permohonan dan pengambilan jawatan Penolong Pegawai Pertanian Gred G29 telah dibuka kekosongan jawatan di pelbagai Kementerian/ Jabatan. Apa penting anda kena isi permohonan online jawatan Penolong Pegawai Pertanian Gred G29 Maklumat bagi permohonan kerja lepasan Diploma menerusi SPA.

Penolong Pegawai Pertanian Gred G29

Kumpulan:  Pelaksana

Kem/Jab:  Kementerian/Jabatan Pertanian

Jadual Gaji:  Gaji minimum RM1,494.00, gaji maksimum RM5,674.00 dan kadar kenaikan gaji tahunan sebanyak RM145.00

Syarat Lantikan:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
  • warganegara Malaysia;
  • berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
    • Sijil Pertanian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi latihan tempatan atau kelayakan yang setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred G29: RM1,494.00); atau
    • diploma dalam bidang pertanian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred G29: RM1,847.86).

Syarat Bahasa Melayu

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan

Deskripsi Tugas;

Membantu merancang aktiviti-aktiviti penerangan berhubung dengan polisi projek, menghadiri ceramah, dialog, kursus/latihan, memberi taklimat dan menerbitkan risalah dan bahan terbitan berhubung dengan projek pertanian.

Cara Memohon Jawatan:

Jawatan Penolong Pegawai Pertanian Gred G29 boleh dimohon menerusi Borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi Borang Permohonan SPA8i Online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda : semakan panggilan temuduga SPA dan juga mengetahui keputusan temuduga SPA anda : semakan keputusan temuduga SPA.

Sumber: SPA


Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Jawatan Penolong Pegawai Pertanian Gred G29"