Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29

Contoh Soalan Temu Duga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh bagi temuduga jawatan Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29 bagi mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) dan Kementerian Pembanguan Luar Bandar. Temuduga tersebut akan berlangsung pada 29 N0vember 2020 hingga 01 Disember 2020.

Update:

Urusan ini merupakan penjadualan semula temuduga susulan penangguhan temuduga di Alor Setar, Kedah pada 13.09.2020 hingga 24.09.2020 berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan Secara Pentadbiran (TEMCO) yang telah berkuat kuasa di Alor Setar, Kedah pada 11.09.2020 hingga 25.09.2020.

Tahniah diucapkan kepada anda calon SPA yang telah lulus exam Psikometrik sebelum ini dan Tahniah juga bakal menduduki temu duga bagi jawatan Pegawai Pembangunan Masyarakat. Jadinya persoalan bagaimana persediaan anda untuk menduduki temu duga Pegawai Pembangunan Masyarakat ini? Sudah pastinya di kalangan calon sedang mencari-cari bahan rujukan atau nota untuk Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29

Teknik Menjawab Soalan Temuduga

 • Bagaimana untuk menjawab soalan-soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. Jika anda tidak tahu teknik ini, bahaya menanti anda...
 • Apa dia soalan yang berbentuk menguji "communication skill"? Inilah soalan yang akan akan menguji kemampuan, kekreatifan, keyakinan, kebolehkerjasamaan, kematangan dan kebolehan anda.
 • Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Walaupun ianya sukar, anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.
 • Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud ke-professionalan anda dalam melakukan kerja. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya.

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29

 1. Sila perkenalkan diri anda dan latar belakang?
 2. Sebelum ini kerja sebagai apa?
 3. Jika Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
 4. Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
 5. Kenapa pilih Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat?
 6. Apa yang anda tahu tentang Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat?
 7. Sebut tugas-tugas Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat?
 8. Boleh terangkan isu semasa terkini di dalam negara.
 9. Apakah Kelemahan Terbesar Anda?
 10. Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
 11. Apa Kelebihan Anda Berbanding Calon Lain?
 12. Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
 13. Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
Nota : Inilah antara contoh soalan-soalan temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29 yang boleh dijadikan panduan buat calon SPA. Ingat ini hanyalah contoh sahaja bukan soalan bocor.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah

 • Anda masih lagi rungsing memikirkan soalan temu duga? Usah risau! Dengan bantuan ebook ini anda dapat meneliti soalan dan jawapan yang kami sediakan untuk bantu persediaan anda.
 • 46 Soalan berkenaan Pengenalan Diri. Soalan-soalan jenis ini merupakan soalan panel temuduga bertanya untuk mengenali diri anda dengan lebih dekat lagi. Perkenalkan diri anda kepada mereka dengan lebih efektif.
 • Anda risau tentang soalan tentang pengalaman anda? Kami sediakan 17 Soalan tentang Kelayakan dan Pengalaman untuk rujukan anda sebelum hari temu duga tiba. Jadi, buangkan rasa risau anda jauh-jauh.
 • Dalam temu duga kerja kerajaan, anda mesti tahu skop jawatan yang anda pohon. 45 Soalan tentang Info Jawatan memadai untuk rujukan anda.
 • Dan banyak lagi soalan-soalan tentang Penyelesaian Masalah, Kenegaraan, Isu Semasa, Integriti dan Akhlak dan soalan-soalan berdasarkan Psikologi. Ya...himpunan soalan ini bakal mengurangkan kerisauan anda. Hadir ke temu duga dengan lebih tenang dan bersedia.
Ya sebelum anda mendapatkannya anda boleh lihat preview copy ebook Panduan Lulus Temu duga Kerja Kerajaan Dengan Mudah untuk melihat apa yang anda akan dapat di bawah ini dan pastinya berbaloi untuk anda....

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29


Preview CopyUntuk pengetahuan anda, rujukan temuduga kerja kerajaan ini digubal daripada pihak profesional yang dikenali sebagai Tim Infokerjaya yang telah membantu puluhan ribu calon SPA sejak tahun 2008 lagi hingga kini. 
Bagaimana nak dapatkan rujukan temu duga kerja kerajaan ini?

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29


SILA KLIK BUTANG DI BAWAH:

Sila tinggalkan nama dan emel anda untuk kami hubungi atau join telegram temui rakan-rakan rujukan examspa di bawah, terima kasih:

Subscribe

* indicates requiredAdmin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat Gred S29"