Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Temu Duga Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19

contoh soalan pelukis plan

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengeluarkan tarikh temu duga jawatan Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19 untuk mengisi kekosongan di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang pada 28 Januari 2020 - 30 Januari 2020.

Tahniah diucapkan kepada anda calon SPA yang telah lulus exam Psikometrik sebelum ini dan Tahniah juga bakal menduduki temu duga bagi jawatan Pelukis Pelan (Seni Bina). Jadinya persoalan bagaimana persediaan anda untuk menduduki temu duga Pelukis Pelan (Seni Bina) ini? Sudah pastinya di kalangan calon sedang mencari-cari bahan rujukan atau nota untuk Temu Duga Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19 .

Teknik Menjawab Soalan Temu duga

 • Bagaimana untuk menjawab soalan-soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. Jika anda tidak tahu teknik ini, bahaya menanti anda...
 • Apa dia soalan yang berbentuk menguji "communication skill"? Inilah soalan yang akan akan menguji kemampuan, kekreatifan, keyakinan, kebolehkerjasamaan, kematangan dan kebolehan anda.
 • Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Walaupun ianya sukar, anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.
 • Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud ke-professionalan anda dalam melakukan kerja. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya.

Contoh Soalan Temu Duga Pelukis Pelan (Seni Bina)

 1. Sila perkenalkan diri anda dan latar belakang?
 2. Sebelum ini kerja sebagai apa?
 3. Jika Anda Sudah Bekerja! Mengapa Anda Memohon Jawatan Ini?
 4. Apa Alasan Anda Untuk Berhenti Di Tempat Kerja Lama?
 5. Kenapa pilih Pelukis Pelan (Seni Bina)?
 6. Apa yang anda tahu tentang Pelukis Pelan (Seni Bina)?
 7. Sebut tugas-tugas Pelukis Pelan (Seni Bina)?
 8. Boleh terangkan isu semasa terkini di dalam negara.
 9. Apakah Kelemahan Terbesar Anda?
 10. Apakah Sikap Positif & Negatif Diri Anda?
 11. Apa Kelebihan Anda Berbanding Calon Lain?
 12. Kenapa Anda Mahu Kerja Dengan Kerajaan?
 13. Apakah Pencapaian Terbesar Anda?
Nota : Inilah antara contoh soalan-soalan temu duga Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19 yang boleh dijadikan panduan buat calon SPA. Ingat ini hanyalah contoh sahaja bukan soalan bocor.

Panduan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dengan Mudah

 • Anda masih lagi rungsing memikirkan soalan temu duga? Usah risau! Dengan bantuan ebook ini anda dapat meneliti soalan dan jawapan yang kami sediakan untuk bantu persediaan anda.
 • 46 Soalan berkenaan Pengenalan Diri. Soalan-soalan jenis ini merupakan soalan panel temuduga bertanya untuk mengenali diri anda dengan lebih dekat lagi. Perkenalkan diri anda kepada mereka dengan lebih efektif.
 • Anda risau tentang soalan tentang pengalaman anda? Kami sediakan 17 Soalan tentang Kelayakan dan Pengalaman untuk rujukan anda sebelum hari temu duga tiba. Jadi, buangkan rasa risau anda jauh-jauh.
 • Dalam temu duga kerja kerajaan, anda mesti tahu skop jawatan yang anda pohon. 45 Soalan tentang Info Jawatan memadai untuk rujukan anda.
 • Dan banyak lagi soalan-soalan tentang Penyelesaian Masalah, Kenegaraan, Isu Semasa, Integriti dan Akhlak dan soalan-soalan berdasarkan Psikologi. Ya...himpunan soalan ini bakal mengurangkan kerisauan anda. Hadir ke temu duga dengan lebih tenang dan bersedia.
Ya sebelum anda mendapatkannya anda boleh lihat preview copy ebook Panduan Lulus Temu duga Kerja Kerajaan Dengan Mudah untuk melihat apa yang anda akan dapat di bawah ini dan pastinya berbaloi untuk anda....

PREVEW COPYUntuk pengetahuan anda, rujukan temu duga kerja kerajaan ini digubal daripada pihak profesional yang dikenali sebagai Tim Infokerjaya yang telah membantu puluhan ribu calon SPA sejak tahun 2008 lagi. 
ebook rahsia lulus kerja kerajaanBagaimana nak dapatkan rujukan temu duga kerja kerajaan ini?

SILA KLIK BUTANG DI BAWAH:Sila tinggalkan nama dan emel anda untuk kami hubungi atau join telegram temui rakan-rakan rujukan examspa di bawah, terima kasih:

Subscribe

* indicates required


[##telegram## JOIN TELEGRAM RUJUKAN EXAM SPA ]

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Temu Duga Pelukis Pelan (Seni Bina) Gred JA19"