Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan Terkini

Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan Terkini

Anda calon Peperiksaan Online Separa Perubatan 2021? Jika ya! pasti Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan anda cari? betul tak? Jadi! Di sinilah tempat yang tepat untuk anda dapatkan rujukan peperiksaan online memasuki perkhidmatan latihan separa perubatan bertaraf diploma 2021 dan sebagainya.

Sebenarnya sudah lama pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) tidak mengadakan peperiksaan online secara besar-besaran dan kini pihak SPA membuka kembali peluang untuk pelajar lepasan SPM melanjutkan pelajaran bertaraf diploma bagi menjawat jawatan awam seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Anda boleh membuat semakan Peperiksaan Peperiksaan Latihan Separa Perubatan pada pautan di bawah;

SEMAKAN

Format Peperiksaan Online Memasuki Latihan Separa Perubatan

Sebelum anda dapat belajar untuk mendapatkan Diploma Latihan Separa Perubatan ini, anda perlu menduduki Peperiksaan Online ini dahulu. Jangan risau soalan-soalan mudah sahaja. Soalan Peperiksaan Separa perubatan ini terbahagi 2 seksyen iaitu:
  • Seksyen A : Pengetahuan Am - 50 soalan (aneka pilihan) - 40 minit
Calon akan diuji mengenai aspek-aspek kesihatan pengetahuan am tentang Malaysia dan isu semasa
  • Seksyen B : Kefahaman Bahasa Inggeris - 20 soalan (aneka pilihan) - 20 minit
Calon akan diuji mengenai mengenai tahap kefahaman dalam Bahasa Inggeris. Soalan merangkumi petikan beserta soalan-soalan kefahaman dan tatabahasa.

Seksyen A: Pengetahuan Am

Dalam seksyen A ini, calon peperiksaan separa perubatan akan diuji dengan aspek-aspek berkaitan kesihatan umum, sains, sosial, budaya, pengetahuan am, maklumat perjawatan dan pengetahuan teknologi maklumat. Masa untuk menjawab ialah 40 minit. Seksyen ini mempunyai 50 variasi soalan yang perlu dijawab.

Di antara contoh soalan latihan separa perubatan yang popular semasa peperiksaan online sebelum ini mengandungi tajuk-tajuk penting seperti berikut:

contoh soalan

Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris

Ujian seksyen B ini memerlukan anda menjawab dengan pantas 20 soalan yang mengambil masa selama 20 minit sahaja. Jawapan disediakan dalam bentuk aneka pilihan.

Itu sekadar contoh, sekurang-kurangnya calon sudah ada gambaran awal tentang peperiksaan online separa perubatan ini. Untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas mengenai Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan ini, anda boleh tinggalkan nama dan emel anda di bawah nanti.

Jadi inilah peluang anda untuk LULUS dalam peperiksaan online Separa Perubatan 2017 dengan adanya persediaan awal. Kami di Tim Infokerjaya sebelum ini telah membantu lebih 65,000 Graduan untuk Lulus Exam SPA dan berpengalaman sejak 2009 membantu calon peperiksaan kerajaan dan temuduga.

Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan Terkini


Apa yang akan anda dapat dengan Rujukan Pantas Peperiksaan Separa Perubatan ini?
  • Bahan Rujukan Pantas!
  • Puluhan Contoh Soalan Setiap Seksyen A dan B!
  • Tips Lulus Exam Pembantu Perubatan!
  • Khidmat Nasihat Daripada Tim InfoKerjaya Secara Berterusan

Terima kasih! Sila kongsikan artikel ini di laman sosial anda semoga ia dapat memberi manfaat kepada saudara mara, rakan sahabat handai anda yang telah dipanggil juga untuk Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan ini.
Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Separa Perubatan Terkini"