Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Panduan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17:  Seperti mana yang sedia maklum Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 ini akan berlangsung pada (Jumaat) 3 April 2015 nanti.

Sebelum itu adakah anda terpilih? tak tahu? anda boleh buat semakan pada pautan di bawah:


Untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 ini, menurut sumber dari SPA 700 kekosongan menanti calon. Pastinya peluang dan saingan terbuka luas untuk anda, jika anda bersedia dan tahu apa kehendak soalan yang bakal anda jawab nanti.

Pengenalan secara ringkas mengenai Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Ia merupakan jawatan sokongan di kementerian atau jabatan. Mana-mana calon yang berjaya akan bertugas di Pentadbiran Kerajaan Negeri Sembilan, Melaka dan Pulau Pinang atau di mana-mana ada kekosongan jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 ini.

Peperiksaan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 adalah berkaitan dengan peraturan-peraturan asas yang relevan dengan kerja-kerja harian dalam pengurusan dan pentadbiran yang perlu diketahui oleh semua pegawai yang berkenaan. Selain itu, kemahiran menaip pegawai juga akan dinilai.

Tujuan peperiksaan ini ialah bagi memenuhi sebahagian syarat pengesahan dalam perkhidmatan bagi Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17.

Tugas Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Menjalankan tugas-tugas perkeranian selaras dengan fungsi tugas Jabatan/Bahagian yang berkenaan seperti tugas-tugas penyelenggaraan fail/dokumen, pengiraan, penyediaan laporan bulanan, statistik serta penyediaan.

Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas perkeranian dan operasi di peringkat Kumpulan Pelaksana yang merangkumi aspek perkeranian dan operasi (termasuk, tetapi tidak terhad kepada, tugas-tugas pentadbiran am, pengurusan personel, perkhidmatan kaunter dan pemprosesan, pengumpulan data dan maklumat, pengendalian peralatan perhubungan/komunikasi).

Format Peperiksaan Online Pembantu Tadbir N17

- Seksyen A – Pengetahuan Am
- Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
- Seksyen C – Ujian Psikometrik

Contoh soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

Contoh soalan Seksyen A – Pengetahuan Am

contoh 1


Contoh soalan Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah

contoh 2


Contoh Soalan Seksyen C Ujian Psikometrik

contoh 3


Anda boleh mendapatkan contoh soalan, panduan dan tips Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 pada pautan di bawah ini sekarang.

Jika pautan masih belum berfungsi akan boleh tinggalkan nama dan emel anda di sini untuk mendapat hebahan mengenai panduan ini.

rujukan

Sila Tinggalkan Nama dan Emel Anda di Sini...

* Perlu diisi
Sedikit maklumat mengenai panduan ini, ia tidak seperti ebook panduan yang dikeluarkan sebelum ini yang mengandungi beberapa bahagian. 

Anda akan dapat contoh soalan percuma.
  • Seksyen A – Pengetahuan Am (40 soalam)
  • Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah (20 soalan)
  • Seksyen C – Ujian Psikometrik (96 soalan)
Ebook Panduan ini cuma mengandungi Contoh-contoh soalan dan skema jawapan semata-mata sebagai rujukan. Ia diberi percuma untuk anda setelah anda mendapatkan "Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan". Yang mana ebook ini amat berbaloi untuk anda memilikinya sebagai persediaan kemudian hari. Untuk maklmat lanjut anda boleh terus mengelik link yang diberikan atau anda boleh meninggalkan emel anda di atas.

Selain itu anda akan menerima emel dari kami mengenai exam yang berkaitan untuk membantu persediaan anda menghadapi Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17 ini.

Perlu diingat contoh soalan ini bukan soalan bocor. Ia hanyalah sebagai panduan untuk anda menjawab soalan yang sebenar. Dengan adanya panduan ini anda pasti lebih bersedia menghadapi peperiksaan ini.
Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17"