Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik gred M41 akan diadakan oleh pihak SPA 2020. SPA sebelum ini telah mengumumkan mengenai pengambilan PTD gred M41. Pihak SPA juga telah menawarkan jawatan ini kepada bakal graduan di semester akhir. Untuk semakan bagi yang memohon jawatan ini boleh berbuat demikian terus ke laman SPA:

SEMAKAN


Mengenai format Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41, ada perubahan berbanding dengan peperiksaan bagi tahun sebelum ini. Bagi tahun sebelumnya, format contoh soalan peperiksaan PTD dibahagikan kepada 3 seksyen iaitu, pengetahuan am, daya menyelesaikan masalah dan Ujian Psikometrik. Manakala format terkini bagi peperiksaan online format soalan terbahagi kepada dua bahagian.

Secara umumnya berikut merupakan format peperiksaan terbaru Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik M41 yang perlu anda tahu:

Bahagian A: (Pengetahuan AM) - 40 minit
Bahagian B: (Daya menyelesaikan Masalah) - 45 minit

Calon peperiksaan hendaklah mengulangkaji terutamanya soalan seksyen daya menyelesaikan masalah. Latih tubi perlu dibuat bagi membiasakan diri anda dengan contoh soalan pada bahagian ini. Manakala untuk seksyen pengetahuan am, anda perlu peka dan prihatin dengan isu-isu semasa dalam negara juga luar negara.

Tapi! pasti anda tertanya-tanya kat mana nak dapatkan panduan atau rujukan PTD untuk ulangkaji. Jangan risau rujukan lengkap mengenai exam PTD ini telah disediakan oleh team Infokerjaya sejak dari tahun 2009 lagi. Kredibiliti mereka mengeluarkan pelbagai panduan peperiksaan SPA memang terbaik. Ianya mengandungi nota-nota yang berkaitan, contoh soalan bagi setiap seksyen serta tips-tips peperiksaan SPA.

Untuk mendapatkan versi terkini rujukan, panduan, nota dan contoh soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41

Sila Tinggalkan Nama dan Emel Anda di Sini...
* Perlu diisiAnda juga boleh menyertai kami di group telegram exam spa.info di bawah:

 telegram

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Dan Diplomatik Gred M41"