Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Mengikut Jadual terkini yang dikeluarkan oleh SPA Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam bakal diadakan pada 5 Ogos 2014 ini. Memang ramai calon yang dipanggil menghadiri Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini. Sedikit info berkenaan pengambilan calon yang memohon bagi jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini.

Syarat Lantikan:

i. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau [ Gaji Permulaan: RM1,367.00 ]
ii. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; atau [ Gaji Permulaan: RM1,367.00 ]
iii. Diploma dalam bidang pentadbiran awam yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. [ Gaji Permulaan: RM1,667.08 ]
iv. lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Syarat Peningkatan Secara Lantikan (PSL):

Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Penguasa Kastam adalah layak dipertimbang oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk PSL ke jawatan Penolong Penguasa Kastam Gred W27, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

i. mempunyai kelayakan seperti di atas; atau
ii. lulus Peperiksaan Khas; dan
iii. berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

Deskripsi Tugas :

i. Menyediakan laporan-laporan harga serta menyelenggara doket-doket harga agensi, surat-surat pekeliling Jabatan, surat-surat jaminan bank.
ii. Membantu dalam tugas-tugas penjenisan barang-barang dan taksiran harga barang-barang bagi tujuan pungutan duti.
iii. Mengawal pergerakan barang-barang kedai-kedai bebas cukai, memproses permohonan-permohonan pengecualian dari perlesenan cukai jualan.
iv. Mengawal perolehan, penyimpanan serta pelupusan barang-barang rampasan dalam stor-stor pencegah.
v. Menyemak invois-invois syarikat bagi menentukan peraturan-peraturan cukai jualan dipatuhi.
vi. menyelenggara penyata-penyata bayaran cukai jualan/cukai perkhidmatan/kad-kad lejer bayaran-bayaran cukai pelesenan dan menjalankan tugas-tugas penguatkuasaan perkastaman yang lain.

Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27:

Panggilan peperiksaan kali ini adalah secara online dan diharapkan ianya berjalan lancar tidak seperti exam online sebelum ini. Pasti ramai calon Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 tercari-cari mana nak dapatkan rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini? Usah risau, kami Tim Infokerjya sedia membantu anda. Pihak kami ada menyediakan rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ini.

Pakej ini mengandungi contoh-contoh soalan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27, tip-tip dan panduan untuk anda menjawab soalan ini secara online.

Untuk pengetahuan calon exam pakej ini akan dikeluarkan pada bila-bila masa dari sekarang. Jangan risau takut terlepas pandang pihak kami akan memaklumkan terus ke emel anda bila pakej rujukan ini akan dikeluarkan. Apa anda perlu buat untuk mendapatkannya?

Maklumat lanjut klik di sini: Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 atau

Sila Tinggalkan Nama dan Emel Anda di Sini...

* Perlu diisiAdmin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27"