Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Rujukan Peperiksaan Akauntan Gred W41

peperiksaan akauntan w41

Tip Menjawab Peperiksaan Akauntan Gred W41: Ramai yang mengimpikan bekerja di sektor awam, kenapa? Tapi ramai juga yang pergi exam tapi GAGAL. Walaupun anda mungkin pernah dipanggil untuk mengambil peperiksaan sebelum ini dan gagal, namun jangan berputus asa kerana kalau ianya memang rezeki anda pastinya tidak ke mana. Yang penting usaha kita.

Walaupun gaji tidak sebesar mana, namun tetap ramai yang mengimpikan bekerja di sektor awam. Antara sebab dan puncanya para graduan berebut-rebut untuk bekerja di sektor awam ialah:

- Elaun perumahan
- Cost of living allowance (COLA)
- Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
- Kenaikan gaji setiap tahun
- Kemudahan pinjaman komputer dan kenderaan
- Cuti tahunan mengikut kelayakan
- Cuti bersalin
- Pinjaman perumahan
- Caruman KWSP atau pencen
- Bersara pada umur 60 TAHUN (kuatkuasa 2013)
- Peluang kenaikan pangkat
- Peluang melanjutkan pelajaran
- Peluang untuk berkursus dari semasa ke semasa
- Lebih banyak masa diluangkan bersama keluarga

Ya! itulah kelebihan – kelebihan bekerja di sektor awam. Maka tidak hairanlah ramai berebut – berebut untuk memohonnya.

Untuk tahun 2014 ini, hanya dengan lulus atau melepasi peperiksaan bertulis Kemasukan Perkhidmatan Awam sahaja mampu menjamin anda untuk meneteruskan perjuangan anda menjadi seorang pegawai sektor Awam. Oleh itu sebelum anda menghadiri peperiksaan bertulis tersebut anda perlu melakukan persedian rapi.

panduan exam akauntan w41
Untuk Menjawab Peperiksaan Akauntan Gred W41, anda perlukan satu panduan yang lengkap, apa yang patut dilakukan, apa yang patut dijawab dan bagaimana untuk berjaya menjawab semua soalan betulis tersebut. Untuk membantu mencapai impian anda ini. Tim Infokerjaya telah mengeluarkan satu panduan yang lengkap bagi mempersiapkan calon untuk lulus peperiksaan bertulis tersebut. Di sini anda perlu faham juga, ini bukan soalan bocor, ianya cuma sebagai panduan untuk anda. Tapi dengan panduan ini telah beribu penjawat lulus. Ia amat dipercayai sejak tahun 2009 lagi.

Kenapa perlu mendapatkan panduan ini daripada Tim Infokerjaya?

Segala ilmu serta informasi yang terkandung di dalamnya merupakan ilmu serta informasi yang ‘real’, yang datang dari pengtahuan serta pengalaman. Inilah satu-satunya panduan yang boleh anda gunakan bagi mencapai impian menjawat jawatan kerajaan.

Panduan ebook yang lengkap dimana ia menyentuh semua bahagian yang perlu dijawab oleh calon-calon.

- Ianya bukan setakat lengkap malah dihuraikan secara terperinci.
- Tip menjawab soalan peperiksaan akauntan W41
- Juga dibekalkan dengan contoh-contoh soalan dan jawapan!
- Soalan berkaitan GTP banyak ditanya dalam peperiksaan kerajaan 2012. Nota khas GTP merupakan satu komponen dalam pakej ini yang bakal membantu anda!

Namun semuanya ini tidak dapat anda miliki jika selepas membaca laman ini anda biarkan sahaja tanpa melakukan apa-apa. Lagi cepat calon bertindak lagi cepat mereka boleh persiapkan diri untuk berjaya dalam Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam!

Tarikh Peperiksaan adalah pada 06 Mei 2014. Jualan hanya dibuka selama 4 hari sahaja bermula 1 hinggan 4 Mei 2014. Jadilah orang yang pertama mendapatkanya dengan hanya meningggalkan nama dan emel anda di link di bawah ini. Maklumat akan terus ke emel anda.

Admin
Admin Admin kepada beberapa blog dan website, bermula sejak tahun 2009. Menyediakan perkhidmatan membina blog/website. Terima kasih atas kunjungan anda...

Catat Ulasan for "Rujukan Peperiksaan Akauntan Gred W41"